Νέα & Δημοσιεύσεις

Επίσκεψη Παναγιώτη Χριστόφα στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο

«Η επίσκεψη στις ακριτικές περιοχές είναι πάντα διπλή χαρά αλλά και διπλή ευθύνη, αντίστοιχα οι συμβολισμοί μεγάλοι ειδικά όταν συνοδεύονται από παραγόμενο έργο».

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Χριστόφας, με τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Νίκο Καρασάββα και τον Έπαρχο Λήμνου κ. Άγγελου Βλαττα στο νησί του Αγίου Ευστρατίου.

Ενημερώθηκαν για την εξέλιξη των έργων που έχουν δρομολογηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Αη Στράτης Πράσινο Νησί» μέσω του οποίου ο Άγιος Ευστράτιος θα εξελιχθεί σε ένα αυτόνομο ενεργειακά νησί. Η ενημέρωση παρασχέθηκε από τη Δήμαρχο κα. Μαρία Κακαλη αλλά και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας.

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το χώρο του παλαιού οικισμού, όπου δρομολογείται η ανάδειξη των κοινόχρηστων χώρων, αλλά και το πολύ σημαντικό Μουσείο της Δημοκρατίας που συγκεντρώνει όλη την πρόσφατη πολιτική ιστορία του νησιού.

Σε δεύτερο χρόνο έκαναν στάση στη Λήμνο και μέχρι την επιστροφή τους στη βάση είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον Προϊστάμενο Εφορίας Αρχαιοτήτων Ν. Λέσβου κ. Παύλο Τριανταφυλλίδη στους δύο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Λήμνου, το εκπληκτικά σωζόμενο Θέατρο της Αρχαίας Ηφαιστίας και την Πολιόχνη, αλλά και στο αρχαιολογικό μουσείο της Λήμνου στην Μύρινα, όπου στην Πολιόχνη και το αρχαιολογικό μουσείο εκτελούνται εργα που χρηματοδοτούνται από το Π.Ε.Π. Βορείου Αιγαίου.

Διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι πως τα έργα προχωρούν αποτελεσματικά αφήνοντας μια ικανοποίηση αλλά και χαρά καθώς συνεισφέρουν στην ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση της εικόνας του νησιού.